Forgasd fel a világot! - Podcast ajánló

Eredetileg egy másik podcastről terveztem írni, aminek a témája sokkal inkább kapcsolódik a könyvekhez, az irodalomhoz. De az a csatorna, amiről most szó lesz, nekem jelenleg sokkal fontosabb, és a világon semmi köze nincs az olvasáshoz.

Viszont úgy érzem szükség lehet olyan pozitív tartalmakra, amik segíthetnek saját magunk megismerésében és akár az útkeresésben. És hajlamos vagyok szabályt szegni, ha úgy érzem, többet tudok vele adni, mint ha ragaszkodok olyasmihez, ami igazából nincs is kőbe vésve. Rendhagyó, olvasásmentes poszt következik, a téma pedig a Felforgatók podcast.

Mitől mások azok az emberek, akik elérik, amit akarnak? Mivel tudnak többet, mit csinálnak, és egyáltalán, hogy van mindehhez bátorságuk?

Sok tehetséges embernek vannak gondolatai, ötletei, amik aztán valahogy mégsem válnak valósággá, és csak a sikertelenség élménye keseríti meg az életüket. Viszont egyre többen vannak - de még mindig kisebbségben - azok az emberek, akik kitalálják, és elérik, amit akarnak, bármi áron. Ez szépen is hangzik, csak éppen ebbe a bármibe rengeteg munka, hit, akár bukás és újrakezdés is beletartozik, és ezt nem mindenki vállalja fel. 

moon-2077332_1920.jpg

Fotó: Pixabay

A Felforgatók azoknak az embereknek a történeteit meséli el, akik nem féltek bízni saját magukban és addig mentek, míg elérték a céljukat. A kb. fél órás beszélgetéseket Kadarkai Endre vezeti, aki teljes figyelemmel és tisztelettel, ugyanakkor remek humorérzékkel fordul interjúalanyai felé. Jelenleg nyolc történet található a csatornán, nyolc nagyon eltérő egyéniség mesél arról, milyen úton jutott el odáig, ahol most tart.

Meghallgathatjuk Litkai Gergely humorista történetét, aki lényegében megteremtette a magyar stand up comedy-t. Almási Kitti pszichológust, aki minden létező médián keresztül próbálja az emberek lelki fejlődését segíteni, vagy a személyes kedvencemet, Galambos Mártont, aki egy igencsak introvertált személyiség létére a Forbes magazin magyar kiadásának főszerkesztőjévé vált 32 évesen.

Nem tagadom, időnként irigykedve, meghökkenve, de mindenképpen inspirálva éreztem magam attól, mi mindenre lehet képes az ember, ha létre akar hozni valami jót. A kikezdhetetlen hivatástudat az, ami átlendítheti az embert a konfliktusokon, nehézségeken egyaránt. És talán ennyi az a plusz, hogy a kétségeinket és félelmeinket félretéve képesek legyünk elhinni magunkról, tudunk olyat létrehozni, ami nem csak nekünk, hanem másoknak is jó. Bárkiből lehet Felforgató.