Hello márciusi programok!

Nyakunkon a március és én újfent alig győztem válogatni, hogy a sok-sok jó program közül megtaláljam a legjobbakat. Persze ez lehetetlen küldetés, hiszen ahány ízlés, annyi pofon. De jöjjön a is a hónap kihagyhatatlan programjainak ajánlója.

Március 1. 18.00

Foglalkozása: Oknyomozó

Szerintem az oknyomozás az újságíró szakma csúcsa. Eseteket felgöngyölíteni, amik általában közéleti, politikai jellegűek, és amikről senki nem akar beszélni, pedig mindenkit érintenek - egy igazán különleges és gyakran veszélyes terület. A Katona József Színház szervezésében híres magyar oknyomozó újságírók beszélgetnek munkájukról. Az apropó az Anna Politkovszkaja életéről és haláláról szóló színdarab, Az átnevelhetetlen.

Helyszín: Katona József Színház, 1052 Bp. Petőfi Sándor u. 6. 

A beszélgetésre a belépés díjtalan.

Facebook link

 

Március 5. 17.00

Fehér Boldizsár: Vak majom könyvbemutató és dedikálás

Tavaly Margó-díjat nyert Fehér Balázs regénye, amiben az élet nagy kérdései kerülnek előtérbe, kellő mennyiségű humorral fűszerezve. Az eseményen Turi Tímea beszélget a szerzővel.

Helyszín: Bookline, 1117 Bp. Móricz Zsigmond Körtér 2.

Facebook link

 portrait-2032650_1920.jpg

Fotó: Pixabay

Március 6. 19.00

Várkert Irodalom Extra - Pilvaker

A Red Bull Pilvaker lassan hagyománnyá növi ki magát. Minden év március 15-én felhangzanak a forradalmat megidéző versek - 21. száadi módon rappesen, poposan eldalolva, hátha megértik a mai fiatalok is, hogy a szabadságért minden korban meg kell harcolni. Akinek viszont már nem jutott jegy a koncertre, még mindig elmehet a Várkert Bazárba, ahol a Pilvaker lesz a téma, a fellépők pedig: Takács Ákos, Szabó Simon, Delov Jávor, Lábas Viki, Trokán Nóra és Farkas Izsák.

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Bp. Ybl Miklós tér 2-6.

Jegyár: 1990 Ft

Facebook link

 

Március 12. 17.00

Grecsó Krisztián: Magamról többet - dedikálás

Azt hiszem, ennek a blognak a legelső posztjában írtam Grecsó Krisztián Vera című regényéről, ami nem nyerte el a tetszésemet. Csakhogy kis hazánk egyik felkapott író-fenegyereke ezúttal verseskötettel lepi meg a nagyérdeműt, ezért aztán tőlem is kap egy újabb esélyt, kíváncsian várom, hátha ezúttal nem csak a borító lesz szép.

Helyszín: Írók boltja, 1061 Bp. Andrássy út 45. 

Facebook link

 

Március 14. 19.30

Egy tenyér, ha csattan

Mit is írhatnék egy világhírű regény színpadi adaptációjáról, amit még olvasni sem volt szerencsém? Azt, hogy meg kell nézni, mert az 1961-ben kiadott könyv a mai napig komoly aktualitásokat feszeget. Lehetséges-e kitörni a társadalmat igencsak meghatározó sematikus gondolkodásmódból, és hogyan?

Helyszín: Mozsár Műhely, 1061 Bp. Nagymező u.21.

Jegyár: 2900 Ft

Facebook link

 

Március 19.18.00

Az irodalom visszavág

"Az irodalom menő és életbevágó." Én ezt tudom. De mi van azokkal, akik nem? Nos, nekik írta meg Nényei Pál Az irodalom visszavág című könyvét, amiből eddig három kötet jelent meg és bárki megértheti belőle, miért tudnak csodálatosak lenni még a kötelezők is. A programon Nényei Pállal Budai Csilla irodalmár fog beszélgetni, remélem szóba kerül a NAT is...

Helyszín:Óbudai Platán Könyvtár, 1031 Bp. Arató Emil tér 1.

A program ingyenes.

Facebook link

 

Erre a hónapra a bónusz program ismét nem az irodalomról, hanem ezúttal a fényképészetről szól, hiyzen idén is megrendezésre kerül a Budapesti Fotó Fesztivál, ami már február 28-án megnyílik. Nemzetlözi és hazai fotóművészek zseniális kiállításai lesznek megtekinthetők több helyszínen is. Engem Paolo Ventura: Velencei történetek című tárlata különösen lázba hoz, ezeken a képeken ugyanis találkozik a valóság és a fantázia, ennél izgalmasabbat pedig nehéz kitalálni.

Link

Szép márciust és jó szórakozást mindenkinek!