6+1 remek program februárra

Hiába rövid hónap a február (bár idén éppen szökőév van), most is lesznek nagyon izgalmas programok, úgyhogy ha csak el nem fúj a szél (nem, mert nem Mary-nek hívnak, csuda és esernyő sincs raktáron), most is irány a város!

urban-3891687_1920.jpg

Fotó: Pixabay

Február 1-től

Az első programnak nincs irodalmi vonatkozása és még a csapból is ez folyik, de nem bírom ki, hogy meg ne említsem a zseniális graffitis, Banksy kiállítását. Ő az a máig ismeretlen úriember, aki képeivel száll szembe modern világunk visszásságaival. Legyen szó a fogyasztói társadalomról, globális felmelegedésről, vagy politikai visszaélésekről. Mindezt pedig naiv könnyedséggel, hogy mindenki értse, mert a részese, ha akarja, ha nem.

A kiállítás április 30-ig látogatható. Helyszín: Tesla Loft, Kazinczy u. 21.

Jegyárak: 3800-4900 Ft. Itt

Február 11. 19.00

Elle société talks - Szabadság/határok

Izgalmas beszégetés félelmekről, határokról, bátorságról Borbély Alexandra színésznővel, Kafia Mahdival, aki szomáliai menekültből lett modell Magyarországo,n és Klein Dávid expedíciós hegymászóval. Azt hiszem, igazán hiteles történeteket fogunk hallani a témával kapcsolatban. 

Helyszín: Bp. 1051 Sas u.15.

Jegyár: 2450 Ft 

Facebook link

Február 14. 20.00

Kéj-est

Valentin-nap: Szívecskés párnák, giccses bögrék, hervadó vörös rózsák? Ne már! Nyáladzás helyett egy igazán belevaló program, ahol mindenki csak arra fog gondolni, és közben nagyon jól szórakozik Horváth Kristóf slammer és Bakos Bettika előadásán. Irodalom, zene és erotika, mesterhármas.

Helyszín: Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, Bp. 1121 Zugligati út 64.

Jegyár: 2400 Ft

Facebook link

Február 17. 20.00

Story Slam No. 5. "A Családban marad"

Slamből sosem elég. Ebben a hónapban a téma a család, titkok, hovatartozás. Ha mindenki előszedi a gyerkkori sérelmeit, kemény lesz, és kihagyhatatlan. 

Helyszín: Mika Tivadar Mulató Bp. Kazinczy u.47.

A belépés díjtalan, italok féláron 

Facebook link

Február 18. 17.00

Könyvbemutató: Diana Plichthofer: Válás- Elválás, leválás, elszakadás

Mindenki életében vannak olyan helyzetek, mikor elszakad valakitől. Nem biztos, hogy akar, de lehet, hogy nagyon is, ez mindenképp egy olyan trauma, amin nem könnyű magunkat túltenni, de az érési, fejlődési folyamatunk része. Igazán kíváncsi vagyok erre a könyvre. Szegő Andrea klinikai szakpszichológus,
a könyv fordítója és Major Adrienne pszichiáter fogják bemutatni.

Helyszín: Írók boltja Bp. 1061 Andrássy út 45. 

Facebook link

Február 25. 18.00

Dragomán György irodalmi estje

Az egyik legnépszerűbb kortárs írónkat vehetjük szemügyre egy este erejéig (ez az idétlen lányos sikoly helye lenne, tessenek hozzáképzelni)! A pusztítás könyve, Rendszerújra, A fehér király... nem is értem, miért nem olvasok több Dragomán regényt. No, ami késik, az ugyebár a bkv, meg a vonatok, de nem baj. Az íróval Vass Norbert (??? - shame on me) szintén író fog beszélgetni.

Helyszín: Óbudai Platán Könyvtár Bp. 1031 Arató Emil tér 1.

A belépés díjtalan.

Facebook link

 +1 Február 22.18.00

NagyÁrpi. Ráskó Eszter önálló estje - vendég: KAP és Ács Fruzsi

Jó, végképp nem irodalom, de szórakozni is kell néha...Ráskó Eszter stand up komikust elég hamar sikerült felfedeznem magamnak és rögtön rettenetesen megszerettem a stílusát. Az az ön- és mindenki másra is kiterjedő irónia, amivel ez a nő rendelkezik és még elő is tudja adni... na igen, mindenki nézzen Ráskó Esztert, nem fogja megbánni.

Helyszín: MOMkult, Bp. 1124 Csörsz u. 18. 

Jegyár: 3900-4900 Ft

Facebook link